Ses Kaydı Dökümü

Ses Kaydı Dökümü

Eskiden ses kayıtlarını yazıya çevirmek için ses kaydını tek tek dinleyip, el yazısına aktarmak gerekmekte idi. Ama daha sonra otomatik yazılımlar sayesinde ses kayıtlarını yazıya dökmek biraz daha kolay bir iş haline geldi. Ama bu gibi programların da en büyük problemi, sesi iyi algılamama ve cümleleri doğru bir şekilde yazıya aktarmama gibi sorunları mevcuttur. Bu da kişilerin yazıyı tekrar okuyup, yine el yazısı ile düzeltmelerine neden olmaktaydı. Ama artık gelişen bilim ve teknoloji sayesinde sesi yazıya aktarma işlemi daha profesyonel bir hale gelmiştir. Artık sesi yazıya dönüştürmek için ses kaydını tek tek dinlemenize gerek yoktur. Bunun için yapay zeka yazılımlarını kullanabilirsiniz.

Ses Kaydı Dökümü Nerelerde Kullanılır?

Ses kaydı dökümü pek çok alanda kullanılmaktadır. Yani ses kaydı yapıldıktan sonra, kaydınızı yazıya aktarmak istediğiniz her alanda kullanabilirsiniz. Ancak bazı meslekler ses sokmanlarına daha fazla ihtiyaç duyar. Özellikle üniversite öğrencileri ve web tasarım işleri ile meşgul olan kişiler için daha fazla ihtiyaç vardır. Ses deşifresinin en çok kullanıldığı alanlar ise;

  • Röportaj sırasında; bir röportaj sırasında kişilerin en büyük yardımcısı hiç kuşkusuz, ses kayıt cihazlarıdır. Ancak ses kaydı yapıldıktan sonra bunu yazıya aktarmak yerine hazır yazılımlardan faydalanabilirsiniz. Bu sayede hem enerjiniz hem de vaktiniz size kalacaktır.
  • Videoları mp3 çevirdikten sonra yazıya dökme; sevdiğiniz videoları, filmleri veya eğitim videolarını ilk olarak mp3 çevirdikten sonra burada geçen tüm konuşmaları yazıya aktarabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken ise yazıya aktarmak istediğiniz videoyu mp3 çevirip, akabinde yapay zeka yazılımı ile yazıya aktarmak olacaktır.
  • Öğrenci notlarını yazıya çevirme; öğrenciler için deste not almak çoğu zaman zor olabiliyor. Bu gibi durumlarda öğrenciler ders sırasında ses kaydı alıp, daha sonra tüm kayıtları yazıya çevirebilirler. Bu sayede hem ders sırasında konuların en ufak detayını kaçırmamış olurlar hem de zorlanmadan tüm dersleri diledikleri gibi takip edebilirler. Son zamanlarda yaşanan pandemi nedeni ile artık eğitimler uzaktan verilmeye başlanmıştır. Bu gibi durumlarda ise öğrenciler her zaman konulardan ve derslerden uzak kalabiliyor. Ama ses kaydı dökümü ile artık öğrenciler derslerinden geri kalmadan tüm konuları sınav gününe kadar istedikleri zaman tekrar edebiliyorlar.
  • Şarkıları yazıya aktarma; gerek klipler olsun gerekse mp3 şarkılar olsun tüm şarkıları yazıya aktarabilirsiniz. Üstelik sadece şarkıları değil, beğendiğiniz radyo programlarını da kaydedip, daha sonra yazıya aktarabilirsiniz. Bu işlemi türkçe şarkılara uygulayabileceğiniz gibi yabancı dillerdeki şarkılara ve kliplere de uygulayabilirsiniz.

Tüm bu gibi işlemleriniz için yapay zeka ile sesleri kolaylıkla yazıya aktarma şansınız olacaktır. Artık gelişen teknoloji hayatınızın her alanını kolaylaştırmaya yönelik olduğu için yapay zeka seslendirme ve sesi yazıya aktarma gibi işlemleri de kolaylıkla yapabilirsiniz.


Gönderim: 2 yıl önce

Yorumlar

Henüz Yorum Yok! İlk yorumu siz yapın
Yorum Yazın