Seslendirme Sanatçıları Ne Kadar Kazanıyor?

Seslendirme Sanatçıları Ne Kadar Kazanıyor?

Bu yazımızda seslendirme sanatçılığından para kazanmak isteyenlerin konu ile ilgili detayları ve en çok merak edilen konulara sizler için yanıt vermeye çalıştık.

Seslendirme işine başlamadan önce her meslekte ve her işte olduğu gibi işinizi sevmek ve ciddiyetten geçtiğini bilmelisiniz. Öncelikle sesinize ve kendinize güveniyor olmanız ve sesinizin etkileyici ve duygu geçişlerinizi ayarlayabilecek profesyonellikte olmanız gerekmektedir.  Eğer sizde bu özgüvene ve yeteneklere sahipseniz seslendirme yapabilmek için önünüzde bir engel bulunmamaktadır. Seslendirme yapabilmek için yukarıda belirttiğim detayların yanı sıra teknik detaylara da sahip olmanız gerekmektedir.

Teknik detaylar nelerdir?

Aşağıda belirttiğimiz teknik detayları inceleyiniz.

  1. Seslendirme yapmak için ister evinizde ister başka bir mekânda uygun bir ortam yaratmak
  2. İmkânlar doğrultusunda home stüdyo ya da normal stüdyo ortamı sağlamak

Seslendirme sanatçılığı işine icra edebilmek için yukarıda belirttiğim detayları uygulamanız size profesyonel bir şekilde bu işi yapmanızı sağlayacak kurallardır.

 Seslendirme sanatçıları hangi alanlarda çalışır?

Seslendirme sanatçılığı günümüzde birçok sektörün ihtiyaç duyduğu bir alandır.

Örnek verecek olursak;

  1. Tiyatro
  2. Sinema
  3. Diziler
  4. Çizgi filimler
  5. Kitap

Gördüğünüz gibi yukarıda sadece birkaç örnekle ne kadar geniş bir iş alanına sahip olduğunu açıkladık.

 Şimdi bu iş ile ilgili kazanç rakamlarından bahsedelim.

Seslendirme sanatçılığı yaptığınız işin ya da projenin büyüklüğüne göre değişmektedir. Sizler için yaptığımız araştırmalar sonucunda günümüzde seslendirme sanatçılığından kazanç rakamları 50 TL ile 60.000TL arasında değişmektedir. Evet, yanlış okumadınız 60.000 TL gibi bir rakamdan bahsediyorum. Bu parayı nasıl kazanacağız? Muhakkak ki her işte olduğu gibi biraz zaman ve tecrübe ile sizler de bu paraları kazanabilirsiniz. Yeni işe başlayan bir seslendirme sanatçısı iseniz ilk amacınız hızlı para kazanmak yerine tecrübe olmalıdır. Çünkü tecrübe sizde kazanç kapılarını aralayacaktır.

Yukarıda belirttiğim detayları uygulayarak donanımlarınızı sağlayıp kendinize güvenirseniz seslendirme sanatçılığı yapamamanız için hiçbir neden olamaz. Şimdi sizden beklenen fiziki ve duygusal şartları yerine getirerek başta kendinize ve sonra  herkese kendinizi ispatlayıp sesinizi duyurun. Unutmayın BAŞARI ASLA TESADÜF DEĞİLDİR.


Gönderim: 2 yıl önce

Yorumlar

Henüz Yorum Yok! İlk yorumu siz yapın
Yorum Yazın