Santral Seslendirmesi Nedir?

Santral Seslendirmesi Nedir?

İletişim artık eskisi gibi zor bir hal almaktan çıkmıştır. Artık pek çok iş yeri ve büyük firmalar müşterileri için her daim kaliteli bir iletişim sunabilmek için çaba göstermektedir. Özellikle iş yerini arayan mevcut müşteriler için santral seslendirmesi sıklıkla kullanılmaktadır. Peki, santral seslendirmesi nedir? Sorusunun yanıtını merak ediyorsanız mutlaka yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.

Esasen büyük veya küçük hiç fark etmeksizin tüm işletmeler müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmalıdır. Özelikle ürün veya hizmet satın almak için olsun veya şikayet ve öneri bildirmek için olsun gün içinde pek çok müşteri, işletmeleri aramaktadır. Ancak her müşteriyi hatta tutmak veya ilgili birimlere aktarmak tam anlamı ile zaman kaybı olacaktır. Bu durumda da santral seslendirmesi nedir? Gibi sorular sorulabilir.

Santral seslendirmesi, telefon ile arayan müşterileri yönlendirmek için kullanılan veya müşterileri ilgili birime aktarmak için kullanılan sesli yanıt sistemidir. Kişiler, işletmelerin telefon numaralarını aradıklarında santral seslendirmesi ile ilgili yerlere bağlanabilirler. Örnek vermek gerekirse, santral seslendirmesi olan yerlerde müşterilerden tuşlama yapılması istenir. Daha büyük ve kurumsal firmalarda müşteri bilgilerini daha kolay ulaşılabilmesi adına müşteriden bazı bilgileri tuşlaması istenir. Bu sayede hatta bekleyen müşteri kolayca istediği birime bağlanabiliyor. Bu nedenle tüm işletmelerin santral seslendirmesini kullanmaları tavsiye edilir. Özellikle müşterileri ile ilgilenen ve onların sorunlarını benimseyen iş yerlerinde kesinlikle santral seslendirmesi olmalıdır.

Santral Seslendirmesi Nerelerde Kullanılır?

Santral seslendirmesi nerelerde kullanılır sorusu sıkça merak edilen konuların başında gelir. En çok kullanıldığı alanlar ise;

Müşteri hizmetlerinde; bankaların, telekomünikasyon işi yapan firmalarda herkes santral seslendirmesi ile karşı karşıya kalır. Örneğin müşteri temsilcisine bağlanmak için tuşlama yapılması istenmektedir.

Resmi kurumlarda;  küçük veya büyük fark etmeksizin bütün resmi kurumlarda santral yönlendirmesi mevcuttur. Burada kişilerden tuşlama yaparak ilgili birime bağlanması istenir.

Satış odaklı işletmelerde; yeni ürün ortaya çıkaran firmalar veya mevcut ürünlerini yeni kitlelere tanıtmak isteyen firmalar, santral seslendirmesini sık kullanır. Önce ürün veya hizmetlerini tanıtıp, daha sonra satın almak isteyen kişileri ilgili birimlere aktarır.  Bu sayede pek çok kişi firmaların yeni ürünlerinden haberdar olup, ürün hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabiliyor.

Toplu yaşama alanlarında; gerek huzur evleri olsun gerekse yurt veya hastane gibi toplu yaşama alanlarında olsun santral seslendirmesi çok sık bir şekilde kullanılır. Ve  genelde hattaki kişilerin kaçıncı kata bağlanmak istediklerini sorar. Bu doğrultuda da yönlendirme yapar.

Santral Seslendirmenin Avantajları Nelerdir?

Santral seslendirme avantajları oldukça fazladır. Burada iş yerleri veya firmalar ilk olarak müşteri kaybının önüne geçer. Çünkü hatta uzun süre beklemek zorunda olan müşteriler, santral seslendirmesi ile hatta beklemesi sağlanır. Örneğin birkaç dakika içinde bağlanacaklarını söyleyebilirler. Santral seslendirme avantajları her kurum için farklılık gösterir.


Gönderim: 3 yıl önce

Yorumlar

Henüz Yorum Yok! İlk yorumu siz yapın
Yorum Yazın